EN | IT | ES | MK | GR |

Partners

All Routes Lead To Rome

news image
Универзитетот во Овиедо (UNIOVI)

Универзитетот во Овиедо (UNIOVI) е јавна институција за високо образование и истражување лоцирана во Астуриас (Шпанија). Со околу 18.000 студенти на додипломски и 8000 постдипломски студенти, и 2.000 истражувачки персонал во над 30 факултети и инженерски училишта во три кампуси, тој е главен истражувачки центар во регионот. Во 2009 година, Универзитетот во Овиедо беше признаен од шпанското Министерство за образование како кампус за меѓународна извонредност (CIE). Оттогаш, околу 95 истражувачки групи и тимови од Универзитетот во Овиедо промовираа, поддржуваа, учествуваа и развиваа од околу 246 европски предлози за истражување и развој од кои 25 проекти за истражување и развој се финансирани од Европската комисија, поврзани со европски повици како што се H2020 и Еразмус +.